A Sapa Fehérvár kiütötte a címvédőt

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 vasárnap este a címvédő Linz együttesét fogadta. A csatát a Sapa nyerte, mert kb. 10 percet leszámítva az ő akaratuk érvényesült.

Silye Sándor


Mindkét együttes a bizonyítás vágyával vágott neki az előttük álló 3x20 percnek. A Sapa azért, mert meg akarta mutatni, nem volt véletlen a pénteki sikerük, a Linz pedig azt, hogy kisiklás volt Linzben a Medvescsak Zagrebtől elszenvedett 5-1-es vereségük. Látva az ellenfél összeállítását nyugtázhattuk, hogy nagyon erős a keretük, nem véletlen nyerték az előző bajnoki évet. Kóbor János, az Omega együttes énekese nagy ováció közepette dobta be a korongot a Petróleumlámpa című dalukra. Reméltük,a  Sapa csapatának játéka szebb fényt varázsol a csarnokba, mint a dalban megénekelt világító eszköz

-A ’60-a, ’70-es évek Újpest-Fradi hoki rangadóknak állandó nézője voltam. A játék nagyot változott azóta, nagyon felgyorsult minden. Pont úgy, mint az életben – mondta a rock idolja.


Tényleg felgyorsult a jégkorong, a csapatok most is iramos 20 percet produkáltak az első harmadban. A gyors hokit gólokkal fűszerezték a jégen járók. A 3. percben máris villantak a hazaiak, emberelőnyös helyzetben szépen kijátszott akció végén Durco talált be, 1-0. Jól, okosan játszottak a házigazdák, bár egy, a saját harmadban eladott korong után hűlt a vér mindenkiben, de élénkült a csarnok, Munro védte a ziccert. Rögtön ezután megvolt a második, Mihály talált be, 2-0. Pörgött a csapat, a Linz meg ébredezett, és a 12. percben Baumgartner szépített, 2-1. Néhány perc múlva Dorion lépett ki egyedül, de szerencsére megint ott volt Munro. A Linz átvette a játék irányítását, de az eredmény már nem változott.

A középső szakaszban sem lankadtak a játékosok, kecsegtető megoldásokat láthattunk mindkét oldalon, jól játszottak a vendéglátók, és bírták a ritmust is. A 30. percben a harmadik Sapa igazságnak örvendhetett a nagyérdemű,  Sikorcin adott okot a dalra, 3-1. Két perc múlva Ladányi szokott helyéről, cimbalomszögből talált be, 4-1. Na, ez már igen, jó volt a Sapa, Fortuna is velük volt az ellenfél zúgó kapuvasa kifelé perdült. Aggódhattunk, hiszen 4 percet töltött az AV19 emberhátrányban, kár volt aggódni, kiegészült a csapat és Kovács, Sikorcin akció végén rögtön utóbbi lőtte az ötödiket, 5-1.


A záróra kapust cserélt a Linz, az újabb emberhátrányt már nem sikerült megúszni, Irmen használta ki a lehetőséget, 5-2. Kapuja elé szorult a fehérvári csapat, az ő védő harmadukban zajlottak az események. Kijött a szorításból a Sapa, Ladányi büntetett, 6-2. Az 56. percben Metcalfe trükkös büntetője vetette szét a csarnokot, 7-2. Alakul a csapat

A fiatalok, az U20-as csapat is két mérkőzést játszott itthon az EBYSL újabb fordulóiban. Szombaton a Villach együttesét 5-1-re, míg vasárnap a Klagenfurtot 5-0-ra verték, és ezzel megerősítették vezető pozíciójukat. Alakul hát a jövő




Sapa FehérvárAV19-Black Wings Linz 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)


Székesfehérvár, 3127 néző, vezette: Fussi, Sporer, Nagy, Német.

Sapa: MUNRO - HETÉNYI, Horváth, LADÁNYI 2, Vas M., Sofron (1) – PRATT (1), Durco 1, Banham (1), Johansson (1), MIHÁLY 1 (1) – Pozsgai, Tokaji, KOVÁCS (2), SIKORCIN 2, METCALFE 1 (1) – Hajós, Orbán (1), Magosi, Bailey, Benk. Vezetőedző: Jan Neliba.

Linz:  Westlund – MURPHY (1), Hedlund, Lebler (1), Oulette, IRMEN 1 – Dorion, MacDonald, Baumgartner 1, Hisey, Leahy – Lukas R., Mitterdorfer, Spannring, Oberkofler, Mairitsch – Fechtig, Mayr, Wolf, Lukas P.,  Scholz, Hirn kapus. Vezetőedző: Rob Daum.

Kiállítások: 10 illetve 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!