sikerek

2021.08.03. 22:21

Magyar éremeső az olimpia keddi napján

Berecz Zsomboron kívül számos magyar olimpikon szerzett még érmet kedden.

Beke Zsombor

Lőrincz Tamás pályafutása utolsó mérkőzésén, a tokiói olimpia döntőjében aranyérmet nyert

Fotó: Mirkó István/MW

A birkózók igazán kitettek magukért, hiszen Lőrincz Tamás olimpia bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos mezőnyében. A fináléban a kirgiz Akzsol Mahmudovot győzte le 2-1 arányban. A 34 éves birkózónak ez volt pályafutása utolsó mérkőzése, világ- és négy Európa-bajnoki cím után egy olimpiai arany­éremmel a nyakában vonul vissza a kiváló sportoló. Testvére, Lőrincz Viktor folytatta a családi hagyományt, és magabiztos teljesítménnyel bejutott a szerdai fináléba a kötöttfogásúak 87 kilogrammos mezőnyében. A fiatal Szőke Alex szépen teljesített élete első olimpiáján. A 21 éves birkózó a kötöttfogásúak között, 97 kilogrammban az ötödik helyen végzett, miután elveszítette a bronzmérkőzést a lengyel Tadeusz Michalik ellenében.

Lőrincz Tamás pályafutása utolsó mérkőzésén, a tokiói olimpia döntőjében aranyérmet nyert
Fotó: Mirkó István/MW

A kajak-kenu különítmény teljesítményére hétfő után kedden sem lehetett panasz. A magyarok a kajak egyes dobogóját szinte kisajátították, hiszen Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett 1000 méteren. A női kajak kettesek között 500 méteren a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra páros a második helyen zárt, ugyanebben a döntőben a Csipes Tamara és Medveczky Erika duója éppen csak lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végeztek.

A magyar küldöttség keddi remeklésének meg is lett a gyümölcse, hiszen Magyarország az éremtáblázaton a 20. helyről feljött a 13. pozícióba, négy arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel. A tokiói olimpia szerdai, 12. napján a női kézilabda-válogatott mellett férfi pólósaink is negyeddöntőznek, valamint ismét vízre szállnak kajak-kenusaink is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!