Olimpia 2020

2021.08.06. 13:26

Kovács Sarolta bronzérmes női öttusában!

Befejeződött a női öttusa, amelyben Kovács Sarolta a brit French és a litván Asadauskaite mögött a harmadik helyen ért célba és szerzett bronzérmet!

Kovács Sarolta Gulyás Michelle-lel ünnepelte bronzérmét a tokiói célban

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A csütörtöki körvívást követően pénteken a Tokió Stadionban kialakított öttusa arénában folytatódtak a női öttusa versenyek.

Versenyzőink, Kovács Sarolta és Gulyás Michelle kimagaslóan kezdték a napot: Gulyás Michelle 2:07.48-cal a második, Kovács Sarolta 2:07.71-gyel a negyedik legjobb időt tempózta.

Utóbbi teljesítménye azért is örömteli, mert gyakorlatilag március óta nem tudott versenyezni, a budapesti világkupát követően meg kellett operálni térdét, a műtét után pedig trombózis keletkezett a lábában, így nem csak a tavaszi világkupaversenyeket, de a júniusi kairói világbajnokságot is ki kellett hagynia.

A visszatérése a július eleji Nyizsnij Novgorod-i Európa-bajnokságon volt, ahol női váltóversenyben próbálta meg felvenni újra a tempót, versenyformába hozni magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!