Olimpia 2020

2021.08.02. 08:36

„Itt senki sem a döntetlenért jött” – Märcz Tamás

Mint arról beszámoltunk a tokiói olimpián férfi vízilabdázóink az utolsó csoportmérkőzésüket a nagy rivális olaszok ellen vívták, és a meccs 5–5-re végződött, így a csoport harmadik helyén végeztek a mieink. A találkozó után a főszereplők értékeltek.

– Mennyire volt békés ez a döntetlen?

– Itt senki sem a döntetlenért jött, hanem a maximumot, a győzelmet szerette volna, amihez mi jóval közelebb álltunk, még akkor is, ha a legvégén az olaszoknak is adódott helyzetük a sikerhez – mondta Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. – A mérkőzés képe alapján magunk felé kellett volna hajtanunk a pontokat. Nagyon tetszett, ahogy védekeztünk, amilyen tűzzel pólóztak a fiúk és segítették egymást, s felépítették a támadásokat. Az emberelőnyeinknél viszont nem látom az előrelépést, azok nem ülnek, főleg nem úgy, ahogy azt elképzeltem. Azonban van lehetőség az előrelépésre, például a negyeddöntőben.

– Készen áll rá a csapat?

– Pszichésen és a védelmet tekintve igen. Ugyanakkor abban is biztosak lehetünk, hogy akár a horvát, akár a spanyol válogatott jön szembe, ugyanilyen jól felkészített és felfelé ívelő formát mutató csapattal találkozunk. A negyeddöntőre akartuk kihegyezni a formánkat, ezért bízom abban, hogy amit még nem tökéletesítettünk, azt most fogjuk tudni.

– Mik a csoportkör tanulságai?

– Ilyenkor mindig tesztelgetjük, hogy mit és mennyit engednek meg a játékvezetők, milyen irányvonal mentén fújnak, illetve mivel reagálhatunk erre jól. Remélem, mostantól nem lesz már változás, és akkor tudunk alkalmazkodni. Az iram, a tempó minden fordulóban magas volt, innentől pedig már csak éles, parázs meccsek jönnek.

További nyilatkozatok a Nemzeti Sport Online-on.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!