olimpia

2021.08.04. 21:59

Hatalmas lehetőség előtt a női pólósok

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön 12.50-től olimpiai elődöntőt játszik Spanyolországgal.

Beke Zsombor, Dunaújvárosi Hírlap

Garda (fehér) a magyar válogatott erőssége

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A négy dunaújvárosi játékossal – Magyari Alda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya – felálló magyar válogatott a Hollandia elleni negyeddöntőben szinte a végletekig kiélezett mérkőzésen tudott nyerni. Ahogy a játékosok és a szakmai stáb a torna előtt elmondta, az olimpia igazán lényegi része a csoportkör után következik, onnan kell minél jobb pozícióból továbbjutni. Ezt a feladatot a Kína elleni kisiklást kivéve magabiztosan abszolválta Bíró Attila gárdája, majd következett a már említett hollandok elleni találkozó a legjobb nyolc között. A mérkőzésen az első három negyedben fej fej mellett haladt a két csapat, majd Magyarország ritmust váltott és az utolsó nyolc percben eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A dunaújvárosi különítmény kitett magáért, hiszen a 14 magyar gólból hat az ő nevükhöz fűződik (Gurisatti 3, Szilágyi 2, míg Garda 1 találatot jegyzett), valamint a torna folyamán már nem először egyedüli kapusként benevezett Magyari Alda is szenzációs teljesítményt nyújtott, az utolsó percekben ráadásul sérült kézzel védett a DUE pólósa. Garda Krisztina a Dunaújvárosi Hírlapnak nyilatkozott a Hollandia elleni sikerről, de természetesen kitért a Spanyolország elleni elődöntőre is.

Garda (fehér) a magyar válogatott erőssége
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

– Remek volt a védekezés, mindenki megoldotta a saját feladatát, így vált egy egésszé és végül sikerré a történet. Jó a hangulat a csapaton belül, de nem volt róla szó, hogy milyen lehetőség előtt állunk, csak nyerni szeretnénk! Ami nagyon nehéz lesz, de képesek vagyunk rá – mondta a DUE Maarsk Graphics kiválósága, akihez eljut az itthoniak szurkolása is. – Igen, tudom, hogy szorítanak nekünk, kaptunk képet róla, és tudom, az uszodában is téma az aktuális meccsünk, még a kisgyerekek is erről beszélnek. Jól érzem magam, várom a spanyol meccset, sokat tettünk azért, hogy megérdemelten idáig eljussunk, de ettől még nem fogjuk megnyerni a találkozót. Ehhez nagyon sokat kell tenni, és legalább úgy játszani, mint a hollandok, vagy az Egyesült Államok ellen. Vagy még jobban, s akkor tényleg okkal bizakodhatunk egy nagyszerű eredményben.

A Spanyolország elleni olimpiai elődöntő magyar idő szerint 12.50-kor kezdődik majd. Ha a női vízilabda-válogatott nyerne, akkor biztossá válna a hazai női szakág első olimpiai érme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!