Frissen Fejérből

2021.08.07. 07:55

Először olimpiai érmes a női vízilabda-válogatott! Magyarország megnyerte az oroszok elleni bronzmérkőzést!

Negyedik olimpiai bronzmérkőzésén az első győzelemért ugrott medencébe a magyar női vízilabda-válogatott, a kaput ezúttal is a dunaújvárosi Magyari Alda védte.

Beke Zsombor

Tokió, 2021. augusztus 7. Illés Anna (j) és az orosz Anasztaszija Szimanovics a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkõzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jól kezdődött a találkozó, a mieink rögtön az első fórból egy szép támadást követően találtak be Rybanska révén, 1-0. Sajnos az orosz csapat Glyzina és Karimova góljaival fordítani tudott, de Keszthelyi szerencsés góljával négy perc után döntetlen volt az állás, 2-2. A játékrész utolsó percében egy magyar védés után videóztak a bírók, de végül az a döntés született, hogy a labda nem volt bent.

A második negyedben Garda távoli löketével vezetett újra Magyarország, majd Vályi Vanda révén kétgólosra duzzadt a magyar előny, 4-2. A túloldalon Szimanovics volt eredményes, de később Keszthelyi visszaállította a differenciát, 5-3. Emberelőnyben Vályi lőtt gólt, de az oroszok is gyorsan éltek egy fórral, Szimanovics talált be közelről Magyari kapujába, 6-4. Elkezdtek potyogni a gólok, Szűcs szép góljára Glyzina válaszolt, félidőben 7-5-re vezetett Magyarország.

A harmadik negyed Prokofjeva sikeresen végrehajtott ötméteresével kezdődött, majd kihagyott magyar emberelőnyökkel folytatódott. Az elszalasztott lehetőségek megbosszulták magukat, Prokofjevnak köszönhetően hosszú idő után újra egyenlő volt az állás, 7-7, majd Semzatova találatával már az oroszok vezettek, 7-8. A biztató első félidő után az elődöntőhöz hasonlóan ismét megállt a magyar támadójáték, az utolsó nyolc percre egygólos hátránnyal fordulhattak Gardáék.

Jól indult a zárónegyed, Vályi Vanda szép góljával egyenlített Bíró Attila együttese, 8-8, majd Gurisatta Gréta nagy löketével már 9-8 volt az állás a magyarok javára. Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, Tyimofejeva talált be közelről, 9-9. Három és fél perccel a vége előtt egy szépen kijátszott emberelőnnyel, Illés góljával újra a mieinknél volt az előny, a túloldalon Magyari védte az orosz kísérletet, 10-9. Néhány percig nem talált be újra Magyarország, de hátul összeállt a védekezés, a védők nagyszerű blokkokkal segítették Magyarit. Az utolsó percben levitték a kapust az oroszok, Magyari hatalmasat védett, majd az üresen hagyott kapuba maga talált be, 11-9! A női vízilabda-válogatott történetében először szerzett olimpia érmet, Bíró Attila együttese a dobogó harmadik fokára állhat fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!