Frissen Fejérből

2021.08.03. 12:40

Egyre közelebb az olimpiai éremhez

A dunaújvárosi Magyari Aldával kezdődött a női vízilabda-válogatott összeállítása a Hollandia elleni negyeddöntőben.

Beke Zsombor

Magyar öröm, holland bánat. A dunaújvárosi Garda fontos gólt szerzett

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az első támadások mindkét oldalon eladott labdákkal végződtek, majd a 4. percben Keszthelyi bombáját védte a holland kapus. A túloldalon Magyari emberhátrányban nem tudott hárítani, Joustra talált be. Nem sokáig volt a hollandoknál az előny, az elmúlt két találkozón remeklő Gurisatti csavart szépen a kapuba 1-1. A folytatásban mindig ellépett eggyel Hollandia, de a mieinknek volt válasza, sőt a negyed végén Gurisatti újabb találatával először vezetett Magyarország 4-3.

Kihagyott helyzetekkel kezdődött a második játékrész, majd büntetőből Van de Kraats lőtt gólt 4-4. Gurisatti nem hagyta annyiba, és egy újabb szép góllal ismét Bíró Attila együttese vezetett. Nem engedte egymást a két csapat, a hollandok harmadik értékesített büntetőjükkel 10 másodperccel a nagyszünet előtt 7-7 volt az állás. Leimeter bombagóljával végül a magyar válogatott vonulhatott kis pihenőre két negyedet követően 8-7.

Magyar öröm, holland bánat. A dunaújvárosi Garda fontos gólt szerzett
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A második félidő Magyari hatalmas védésével kezdődött, majd három emberelőnyt sem tudott gólra váltani Magyarország, szerencsére hátul stabil lábakon állt a védelem. Három a magyar igazság, egy a ráadás, a negyedik fórból már sikerült betalálni a Tokióban első gólját szerző Rybanska révén, majd Illés szenzációs távoli löketével már 10-7-re vezettek a magyarok. Két perccel a negyed vége előtt Meggens ötméteresével közelebb zárkózott Hollandia 10-8, majd Van der Sloot találatával egygólos előny maradt a záró nyolc percre.

Két perc elteltével már ennyi sem maradt, ugyanis kihagyott magyar lehetőségek után Van de Kraats célzott jól, újra egyenlő volt az állás 10-10. Nem törtek össze Bíró Attila lányai, Garda bombájával újra Magyarország vezetett 11-10, majd egy labdaszerzés után Szilágyi is nagy gólt ragasztott a holland kapuba 12-10. Genee ejtésével egyre csökkent az előny, majd a magyar szurkolók szívükhöz kaptak, hiszen az egyetlen nevezett magyar kapus Magyari egy védett lövés után sírva kapott a kezéhez. Ápolást követően már a kapuból láthatta, ahogy emberelőnyből Szilágyi hatalmas gólt szerzett 13-11. A végén még a kapust is lehozta Hollandia, de felzárkózni már nem sikerült, Leimeter üres kapus találatával 14-11 lett a vége. Folytatás Spanyolország ellen az elődöntőben.

Magyarország– Hollandia 14-11 (4-3, 4-4, 2-2, 4-2)

Tokió, zárt kapuk mögött. V.: Peris (horvát), Severo (olasz).

Magyarország: Magyari A. – Szilágyi D. 2, Keszthelyi-Nagy, Szücs G., Parkes, Garda 1, Vályi V. Csere: Gurisatti 3, Illés A. 3, Leimeter 4, Gyöngyössy, Rybanska 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Hollandia: Willemsz – Meegens 2, Genee 1, Stomphorst 2, Wolves, Sevenich, Van de Kraats 4. Csere: Joustra 1, Koolhaas, Van der Sloot 1, Keuning, Sleeking. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!