Fontos nap következik

2021.08.02. 21:40

A pólósokra és Berecz Zsomborra is nagy feladat vár

Megyei szempontból izgalmas nap elé nézünk az olimpián, reggel fél nyolctól Berecz Zsombor az éremért harcol a vitorlások mezőnyében, míg a négy dunaújvárosi játékost is a soraiban tudó női vízilabda-válogatott Hollandiával találkozik a negyeddöntőben.

Beke Zsombor

Berecz az éremesélyesek között

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A velencei nevelésű vitorlás magabiztos teljesítményt nyújtott eddig a tokiói olimpián. A finndingi hajóosztályban versenyző Berecz az eddig megrendezett tíz futamból egyszer sem végzett a legjobb tízen kívül. A magyar olimpikon az éremfutam előtt az összetett második helyén áll. Ha a mai nap jól sikerül Berecznek, még aranyérmet is nyerhet, bár az első helyezett brit Scott mögött kilenc pont a hátránya. Ha viszont a riválisa öt hellyel mögötte végez, akkor a dobogó legfelső foka is meglehet még.

– Ha jó rajtot veszek és tisztán vitorlázhatok az első három-négy percben, és végre eltaláljuk a jó oldalt is, akkor minden rendben lesz – nyilatkozta bizakodva Berecz az MTI-nek.

Berecz az éremesélyesek között
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kedd délelőtt a női vízilabda-válogatottra fontos mérkőzés vár, Bíró Attila együttese a negyeddöntőben Hollandiával találkozik. A négy dunaújvárosi játékost (Gurisatti Gréta, Magyari Alda, Garda Krisztina, Szilágyi Dorottya) is a soraiba tudó gárda jól kezdte a csoportkört, az oroszok elleni döntetlen után a címvédő USA csapatát sikerült legyőzni. A folytatásban hullámzóbb volt a teljesítmény, Japánt nehezen, de megverték Gardáék, ám Kína ellen nem sikerült visszajönni az első félidőben összeszedett tetemes hátrányból.

– Tudtuk, hogy a csoportmeccseken a kötelező mérkőzések megnyerésével a csoport első négy helyének valamelyikén kell végezni – mondta lapunknak Primász Ágnes, a dunaújvárosi vízilabda Európa-bajnok legendája. – Ahogy az eredmények és a játék képe is megmutatta, a lányok hullámzóbb teljesítményt nyújtottak, de ez még pont belefért a torna ezen szakaszában. Mától kezdődik az olimpiai lényeges része, itt lehet megmutatni, hogy ki mit tud. A folytatásban az amerikaiak ellen mutatott játékra kell alapozni, ha ez sikerül, nem lehet gond a negyeddöntőben sem.

Gurisatti Gréta egyre jobban játszik a tokiói olimpián
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Primász szerint az, hogy nem veretlenül zárta Magyarország a csoportkört, még jól is jöhet a gárdának, hiszen a rosszabbul sikerült mérkőzésekből sokat lehet tanulni. Szerinte a válogatott ereje a csapategységben rejlik, mind a 13 játékos képes arra, hogy eldöntsön egy mérkőzést, bárkiben ott lehet az a plusz, ami átlendíti az együttest a nehezebb pillanatokon. A Hollandia elleni negyeddöntő magyar idő szerint 11.20-kor kezdődik.

Ami a magyar küldöttség hétfői teljesítményét illeti, a jelenleg az éremtáblázaton a 20. pozíciót elfoglaló Magyar­ország újabb érmeket szerezhet a következő napokban. A hét első napján kötöttfogású birkózónk, Lőrincz Tamás a 77 kilogrammosok között bejutott a döntőbe, valamint a kajak-kenu előfutamai is jól sikerültek a mieinknek. Férfivízilabdásaink gólszegény, 5-5-ös döntetlent játszottak Olaszországgal, a negyeddöntőben Horvátország vár a mieinkre, míg a női kézilabda-válogatottunk Svédország 26-23-as legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Norvégia lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!