Hírek

2014.06.03. 09:47

Már három műtéten is átesett a bakonycsernyei áramütött kislány (frissítve)

A fővárosi Bethesda Gyermekkórház Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban ápolják a hétfő délután Bakonycsernyén áramütést szenvedett ötéves kislányt.

Buthy Lilla

Újabb frissítés, csütörtök, 07:42 A súlyosan sérült gyermek állapotáról a feol.hu érdeklődésére a központ osztályvezető főorvosa, Bene Ruzsena szerdán késő este azt közölte:  a kislány mindkét kezén mély, összességében három százalék testfelszíni égési sérüléseket szenvedett, emiatt szerdáig már három műtéten esett át. A gyermek állapota stabil, jelenleg intenzív megfigyelést igényel.

13:14 - A lányom a rokonunk kislányával játszott, csigáztak a kertben, amikor valamiért megfogta a kecskéket elkerítő drótot. Állítólag 180 voltos áram volt a drótba belevezetve, ez rázta meg a lányomat. Mindenkinek súlyos tanulság ez, írja meg, legalább azért, hogy más ne járjon így - mondta a feolnak Ádám, a tragikus körülmények között meghalt kislány édesapja könnyek között. A területen egyébként egy nagy, nem túl jó állapotú régi parasztház áll, ebben négy-öt család lakik, így gyakorlatilag a kert sincs leválasztva, a gyerekek így gyakran játszanak együtt, ám eddig nem volt áram vezetve a kerítésbe.

A négyéves Jázmin képe körül sok-sok gyertyát gyújtottak a rokonok


Úgy tudjuk, a másik kislány apja az a férfi, aki az állatai miatt bevezette az áramot a drótba. Az ötéves kislányt információink szerint a Beteshda kórházba szállították helikopterrel már a baleset után röviddel. A feol.hu tudomása szerint mindkét keze komolyan megégett, elképzelhető, hogy amputálni kell a lány karjait.

A helyi evangélikus óvodán, ahová a kis Jázmin járt, fekete zászló búcsúzik tőle

A faluban körbekérdezve szinte mindenki tud a történtekről, csak azt nem értik, miért kellett nagyfeszültségű áramot vezetni a drótba, hiszen az nem csak az emberre, a körbekerített állatra is életveszélyes. Turi Balázs polgármestert is megkerestük, akinek tudomása van a történtekről, de a nyomozás miatt nem kíván nyilatkozni.

Jázmin a helyi evangélikus óvodába járt, az épületen most fekete zászló búcsúztatja őt. Aranyos, kedves kislány volt, nagyon hiányozni fog nekünk - mondja egy hölgy, aki ajtót nyit nekünk. Mást azonban ő sem kíván a történtekhez hozzáfűzni.

12:27 A Móri Rendőrkapitányság járőrei a lakásán elfogták és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították F. Gábor 23 éves helyi lakost.A súlyosan sérült gyermek állapotáról a feol.hu érdeklődésére a központ osztályvezető főorvosa, Bene Ruzsena tegnap késő este azt közölte:  a kislány mindkét kezén mély, összességében három százalék testfelszíni égési sérüléseket szenvedett, emiatt szerdáig már három műtéten esett át. A gyermek állapota stabil, jelenleg intenzív megfigyelést igényel.

A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

12:15 A feol.hu információi szerint az áramütést szenvedett ötéves kisgyermeket, a budapesti Bethesda Gyermekkórházba szállították. A gyermek állapotáról csak a szülőknek adnak felvilágosítást.

11:43 Súlyos tragédia történt hétfő délután Bakonycsernyén. Egy gazda, hogy kecskéi ne szökjenek meg, áramot vezetett a kerítésdrótba - értesült a feol.hu.

Az udvaron két rokon gyerek, egy négyéves és egy ötéves kislány játszott. Mindketten megfogták a drótot, a négyéves meghalt, az ötéves kislány állapota súlyos. Kollégáink hamarosan a helyszínre érnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!